LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg

Карпатський національний природний парк налагодив співпрацю з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту "Розвиток громад". Даний проект передбачає підвищення спроможності громадян брати участь у вирішенні актуальних питань життєдіяльності місцевих громад, сприяння сталому розвитку українських урядових та неурядових організацій та розширення економічних можливостей громадян.

Таким чином, протягом наступних двох років в Карпатському НПП працюватиме волонтер Корпусу Миру Деніс Капеллі. Деніс Капеллі є дипломованим спеціалістом в галузі ландшафтного дизайну та маркетингу, а також має досвід ведення власного бізнесу. Деніс Капеллі представляє один з наймальовничіших штатів США – штат Колорадо. Варто зауважити, що природні ландшафти штату Колорадо та Українських Карпат є дуже схожими.

Багаті природні та культурні ресурси є важливою складовою для сталого розвитку Карпатського регіону. Карпатський національний природний парк як природоохоронна організація відіграє ключову роль у збереженні та сталому використанні цінних природних комплексів та обєктів. Співпраця з волонтером Корпусу Миру передбачає вивчення американського досвіду, налагодження ефективного менеджменту організації, спільну роботу з питань промоції екологічно зорієнтованого туризму, налагодження більш тісної співпраці між туристичним бізнесом, місцевою владою, громадою та Карпатським парком з метою створення якісного туристичного продукту. Головною метою співробітництва є сталий розвиток Карпатського регіону, котрий в міру свого багатого та унікального ресурсного потенціалу, має потенційні можливості бути успішним та економічно розвиненим.

Група з 55 волонтерів Корпусу Миру прибула в Україну в середині жовтня. Варто відзначити, що ця група волонтерів є особливою, оскільки це є перша група добровольців, котра прибула в Україну після Революції Гідності. Протягом перших місяців свого перебування в Україні добровольці вивчали українську мову та культуру, а також проходили курс тренінгів з питань адаптації до життя в нашій країні.

В Партнерській конференції та в Урочистій церемонії складання присяги групою добровольців Корпусу Миру Посольства США в Україні взяла участь Представник Карпатського НПП .

Під час конференції були представлені проекти Корпусу Миру та Посольства США в Україні, доброволець та партнер почали планувати спільну роботу на наступні півроку, обмінялися професійним досвідом, а також була налагоджена співпраця з іншими учасниками конференції.

В урочисті церемонії присяги взяли участь представники Корпусу Миру США, Корпусу Миру США в Україні, Посольства США в Україні, а також керівництво Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства освіти та науки України та Міністерства молоді та спорту України.

Урочиста церемонія присяги добровольців була дуже зворушливою. Волонтери виголошували такий самий текст присяги, котрий виголошує кожен президент США під час інавгурації. "І допоможе мені Бог. Зараз на нас з вами дивиться увесь світ. Отож, давайте разом будувати нову Україну", – з такими словами добровольці завершили свою присягу.

 

 

Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'Співпраця КНПП з Корпусом Миру Посольства США в Україні в рамках проекту 'Розвиток громад'