LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg

У грудні 2016 року завдяки співпраці Європейського товариства дикої природи, Карпатського національного природного парку та ГЕО «Еко-плай» стартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь», що фінансується Посольством Австралії в Україні в рамках Програми Прямої Допомоги. Проект триватиме до червня 2017 року.


Головна мета проекту – сприяти сталому розвитку через захист довкілля шляхом впровадження ефективних еколого-освітніх інструментів, а також популяризація серед дітей проведення вільного часу на свіжому повітрі та збільшення поінформованості з навколишнього середовища та зміни клімату.

Головні заходи в рамках проекту:

1. виготовлення інформаційних матеріалів (тренінговий модуль та навчальний посібник з охорони довкілля, що включатиме також сталий розвиток, зміну клімату, національні парки, дику природу, екологічний туризм, важливість сортування твердих побутових відходів та волонтерство).

2. виготовлення та встановлення інформаційних стендів «Ліс – це не смітник»

3. розробка дизайну та виготовлення інформаційно

го буклету для туристів.

4. розробка дизайну та виготовлення гри «Подорож туристичними маршрутами Карпатського парку».

5. тренінг-презентація та екскурсійне відвідування еколого-пізнавальної стежки «На водоспад Гук».

            Водоспад Гук є однією з найпопулярніших туристичних атракцій Парку. Водоспад є кінцевою точкою еколого-пізнавальної стежки «На водоспад Гук». Багатство природних ландшафтів, унікальні гірські відслонення, гірські потоки та водоспади, різноманітність флори та фауни милують око відвідувачів вздовж маршруту. Варто відзначити, що ця стежка є також гарним прикладом для вивчення впливу глобального потепління на екосистему. Адже липнева повінь 2008 року завдала значної шкоди маршруту, та й сам водоспад був утворений внаслідок повені 1969 року.

Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»Cтартував проект «Зупинимо зміну клімату, навчаючи молодь»