LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg

В роботі Науково-технічної Ради парку прийняло участь 35 чоловік, в т. ч. 14 членів НТР, з них – 4 докторів наук та 6 кандидатів наук.

Порядок денний:

   1.Про підсумки виконання науково-дослідної роботи за 2019 рік та плани науково-дослідних робіт на 2020 рік (доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.).

   2.Про стан природоохоронної роботи на території парку (доп.- начальник відділу державної охорони природно-заповідного фонду – Марчук В.М.).

   3.Про розгляд переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів у 2020 році (доп. – завідувач сектору з проведення міжрегіональних лісопатологічних обстежень Гурчик В.С.).

   4.Про план лімітів використання природних ресурсів у 2021 р. (доп.провідний інженер ВДОПЗФ - Бойко В.М.).

   5.Про шляхи оптимізації використання рекреаційних об’єктів (Говерлянське, Женецьке ПОНДВ) (доп. – начальник відділу рекреаційної діяльності – Панчук М.М.)

   6.Про затвердження висновків щодо приналежності пралісових екосистем на землях без вилучення (доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.)

   7.Про затвердження рішень бюро НТР (доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.)

   8. Про затвердження оновленого складу членів НТР та Положення про НТР (доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.)

   9. Різне.

Про розгляд питання щодо цін на платні послуги, які надає Карпатський НПП (доп. – начальник відділу економіки Старунчак В.Ю.)

Про погодження угоди з куратором – Українським науково-дослідним інститутом гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака(доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.)

Щодо будівництво в межах Карпатського національного природного парку Хресної дороги на гору Піп Іван Чорногірський (доп.- заступник директора з наукової роботи – Киселюк О.І.).

 

Заслухавши та обговоривши виступи та інформаційні доповіді Науково-технічна Рада вирішила: 

1.Підсумки виконання науково-дослідної роботи за 2019 рік та плани науково-дослідних робіт на 2020 рік схвалити.

2.Інформацію про підсумки проведення природоохоронних заходів за 2019 рік взяти до уваги.

3.Перелік заходів з поліпшення санітарного стану лісів у 2020 році погодити. План лімітів використання природних ресурсів (в частині лісових ресурсів) у 2020 р. погодити.

4.План лімітів використання природних ресурсів у 2021 році погодити.

5.Погодити розташування об’єктів згідно чинного законодавства та укласти угоди про спільну рекреаційну діяльність та використання на території парку (Женецьке, Говерлянське ПОНДВ).

6.Висновки про належність лісових ділянок парку або їх частин на землях без вилучення до пралісів, квазіпралісів погодити.

7.Рішення бюро від 25 березня 2020 року затвердити.

8.Оновлений склад членів НТР та Положення про НТР затвердити та подати на погодження до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

9.Ціни на платні послуги, що надаються Карпатським НПП, погодити.

10.Угоду з куратором – Українським науково-дослідним інститутом гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака погодити.

11.1.  Направити керівництву Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника лист-звернення щодо недопущення проведення робіт по облаштуванню будь-яких споруд на території Карпатського НПП.

11.2. Звернутися до Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника щодо надання дозвільних документів стосовно будівництва Хресної дороги.

11.3. Службі державної охорони Парку посилити контроль щодо недопущення порушень природоохоронного режиму в районі ймовірного будівництва Хресної дороги.