LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg

У Всесвітній День водно-болотних угідь у Львові підписали Меморандум про співпрацю, завдяки якому природно-заповідні території зможуть отримати міжнародну допомогу

 

2 лютого у Львові було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між сторонами проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», завдяки цьому цільові природно-заповідні території зможуть безпосередньо отримати міжнародну допомогу, раніше виділену німецьким урядом у розмірі 14 млн. євро.

«Українські Карпати є особливою частиною Європи, адже тут зосереджені великі ділянки стародавніх лісів, зокрема, недоторканих людиною, деякі з них входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тому, це наша спільна європейська відповідальність зберегти Карпати такими як вони є, і саме з цією метою німецький уряд надав грант. В рамках проекту цільові парки отримають необхідний транспорт, уніформу, засоби зв’язку, будуть побудовані візит-центри та покращені пости рейнджерів, а також буде проведено ряд інших заходів для покращення їхньої діяльності», - розповів керівник Підрозділу впровадження Групи реалізації проекту Міхаель Бромбахер.

Саме для того, щоб парки могли отримати цю міжнародну допомогу, було підписано Меморандум між виконавцем проекту (АГТ ГРУП АГ), Міністерством екології та природних ресурсів, Німецького банку розвитку (KfW) та директорами цільових природно-заповідних територій.

«Це один з фінальних кроків, який забезпечує повну функціональність проекту. Парки зможуть безпосередньо отримувати допомогу від проекту, будучи зареєстрованими як отримувачі міжнародної технічної допомоги. Відразу після надання їм цього статусу буде запущено процес великих тендерів, зокрема один з перших - це закупівля автомобілів», - наголосив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.

Далі підписаний всіма сторонами Меморандум буде передано до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, щоб офіційно зареєструвати цільові природно-заповідні території проекту як реципієнтів.

 

Довідка:

Нагадаємо, що проект впроваджується в рамках Німецької фінансової співпраці (FC) за фінансової підтримки Німецького міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ) через Банк розвитку KfW. Міністерство екології та природних ресурсів України відповідає за загальне впровадження та діяльність проекту. Проект виконує міжнародний консорціум, до складу якого входять AHT GROUP AG (очолює консорціум), WWF Дунай-Карпатська програма, Франкфуртське зоологічне товариство та Українське товариство охорони птахів.

Термін реалізації проекту: з 1 травня 2016 року до 30 квітня 2022 року.

Детальніша інформація на сайті проекту: http://snpa.in.ua/.

 


Підписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацюПідписання меморандуму про співпрацю