LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg

2 березня 2016 року представники Карпатського НПП взяли участь у семінарі «Екологічні проблеми Яремчанщини», що проходив в Яремчанській ЗОШ №2, у рамках проведення Тижня природничих наук.

До уваги присутніх було представлено презентацію про рекреаційний потенціал Карпатського НПП та ризики рекреаційного навантаження на природні екосистеми. Також під час зустрічі з учнями обговорили питання екологічних проблем Карпатського регіону: впливи людської діяльності на компоненти навколишнього природного середовища (атмосферне повітря, геологічне та водне середовище, біорізноманіття, соціум). Особливе зацікавлення викликала інформація про карпатські праліси, які збереглися недоторканими на території Карпатського НПП та прилеглих територіях і вимагають особливого захисту.

Напередодні відзначення Всесвітнього Дня Води було представлено один з аспектів проекту «Забезпечення рівного права на воду та санітарію», що впроваджується ВЕГО МАМА-86 за підтримки Шведської агенції Міжнародного розвитку SIDA. Також значну увагу було приділено засміченню басейну р. Прут твердими побутовими відходами та шляхи вирішення цієї проблеми, а саме: запровадження системи роздільного сміттєзбору на Яремчанщині тощо. Так, у січні цього року було придбано гідравлічний прес для вторсировини за фінансової підтримки Глобального Водного Партнерства Центральної та Східної Європи – Україна та ВЕГО «МАМА-86», а також співфінансування приватного підприємця Володимира Галюка. Яремчанська міська рада зобов’язалася протягом 2016 року придбати контейнери для роздільного збору відходів в рамках місцевої екологічної програми.

Для школи було надано інформаційні матеріали Карпатського НПП та такі, що виготовлялися в рамках проектів: «Збереження Карпатських пралісів», що впроваджується Українським товариством охорони птахів у партнерстві та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства – міжнародної природоохоронної організації (Німеччина) та «Забезпечення рівного права на воду та санітарію», що впроваджується ВЕГО МАМА-86 за підтримки Шведської агенції Міжнародного розвитку SIDA.

Вважаємо, що пізнання учнями не тільки краси рідного краю, але і місцевих проблем, пошук шляхів їх вирішення, дозволить поступово сформувати в дітей відчуття особистої відповідальності за природу та наслідки втручання в неї.

 

Тиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах ЯремчанщиниТиждень природничих наук в школах Яремчанщини