LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg

Птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини. В природних умовах  існують складні взаємозв'язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами - з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів,є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров'я екосистеми, змін клімату.

 У другу суботу та неділю травня відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day). Історичною передумовою установи цього Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році. Всесвітній день мігруючих птахів проходить під егідою Конвенції по мігруючих видів (КМВ) і Африкансько-Азіатського угоди по мігруючим птахам (АЕВА). Ці обидві міжнародні угоди є частиною Екологічної програми ООН (ЮНЕП).

Цього року відзначення Міжнародного дня мігруючих птахів відбулося 10 травня під символічним гаслом «…а якщо настане тиша в небі? Зупиніть незаконні вбивства, відлов і торгівлю!». В рамках св’яткування працівниками Карпатського НПП були проведені еколого –пізнавальні заходи в дошкільних навчальних закладах Яремчанщини; здійснені навчально-просвітницькі,роз’яснювальні бесіди з учнями початкових класів про різноманітність,поширення та значення мігруючих птахів, також проведено практикум по визначенню мігруючих птахів у природі для учнів старших класів. Мета цих заходів полягала в тому,щоб якомога більше розповісти та наочно показати дітям дошкільного віку та різновіковим школярам багацтво пташиного світу рідного краю,його поширення,значення та причини зменшення чисельності.

 Відзначання  Всесвітнього дня мігруючих птахів — це глобальна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання та шляхах пересування. Численні заходи Дня що проходять у різних куточках Землі, закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. Долучімось  до цього і ми!


Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day)Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day)Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day)Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day)