LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg

Це свято було запроваджене Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році, щоб привернути увагу суспільства до необхідності збереження водних ресурсів.

У європейському регіоні нині діє перший міжнародний акт, який проголошує забепечення рівного права на воду та санітарію  – Протокол про воду та здоров’я. Україна є стороною Протоколу з 2003 року. Документ спрямований на захист життя і добробут людей шляхом покращення управління водними ресурсами.

На Всесвітньому дні води у березні 2015 р. була розпочата широка кампанія на підтримку спеціальної водної цілі сталого розвитку людства. Під гаслом «Вода і сталий розвиток» проходили і цьогорічні заходи на Україні.

За ініціативи ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» працівники відділів пропаганди екологічної освіти, наукового, відділу збереження природних екосистем Карпатського національного парку, що є членами вище згаданої громадської екологічної організації, долучилися до відзначення цієї дати шляхом проведення цікавих екологічних уроків в школах Яремчанщини (Яремчанській ЗОШ №1, Яремчанській ЗОШ №2, Яблуницькій ЗОШ, Микуличинській ЗОШ), Делятинському навчально-виховному комплексі та обласних дитячих центрах гурткової роботи для учнівської молоді (ОЕНЦУМ та ОДТКЦУМ).

 Для учнів та вчителів були проведені екологічні заняття, на яких дітям роз’яснювали роль води в природі та життєдіяльності людини, надавалися  практичні рекомендації, як поводитися з твердими побутовими відходами, зокрема, як правильно сортувати сміття та економити воду в побуті. Школярі мали можливість переглянути пізнавальну презентацію та цікавий мультфільм на дану тематику і навіть взяти участь у конкурсі малюнків на водну тематику.

В екологічній акції взяла участь і волонтер з Корпусу Миру п. Деніс Капеллі (США). Вона поділилася американським досвідом вирішення проблеми відходів та надала поради, як діти можуть допомагати у збереженні чистого довкілля.

Привертаючи увагу до відзначення всесвітнього дня води, розуміємо, що саме екологічно-свідома  молодь має всі шанси зберегти чистоту води для себе та майбутніх поколінь.

 

22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води22 березня у всьому світі відзначають Всесвітній День Води