LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg

 

У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!


ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» стала одним із переможців конкурсу мікрогрантів у рамках впровадження проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України». Проект реалізується Фондом розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Проект під назвою «Організація науково-пізнавального польового екологічного центру «Зелена лабораторія» як засіб «екологізації» учнівської молоді» буде впроваджено на території Карпатського національного природного парку, який є просвітницькою базою для молоді не тільки Яремчанщини, але і всієї України.

Метою проекту є пропаганда натуралістичного підходу у пізнанні довкілля, створенні умов для дослідницької діяльності дітей, впровадженні методів польової екологічної просвіти на базі національного парку.

Планується будівництво лісового павільйону, що відіграватиме роль лабораторного корпусу, для занять з дітьми, придбання обладнання та матеріалів для практичних занять, виготовлення інформаційної продукції. Навчальним матеріалом також будуть слугувати живі об’єкти природи, що розміщені поруч.

Місце розташування «зеленої лабораторії» – Яремчанське природоохоронне науково-дослідне відділення, яке є одним із найбільш відвідуваних та улюблених місць місцевих жителів та туристів. Адже тут і реабілітаційний центр для тварин на базі вольєрного господарства, і рекреаційна зона з цілющим джерелом, і численні малі архітектурні форми для відпочинку на лоні природи, та відомі еколого-пізнавальні стежки. Крім того, неподалік є екотуристичний візит-центр парку.

Новозбудована «зелена лабораторія» буде ще однією екоосвітньою та науково-пізнавальною атракцією КНПП та Яремчанщини в цілому.

3 липня відбулася перша установча зустріч переможців конкурсу, де було визначено подальші шляхи співпраці всіх організацій – учасників проекту.

А 5 липня та 10 липня було проведено робочі зустрічі з партнерами проекту, а саме з адміністрацією Карпатського НПП та приватним підприємцем Вадимом Гельо для детального вивчення території, що планується для польових досліджень, розподілу обов’язків та детального планування робіт.

Сподіваємося, що у вересні відбудеться урочисте відкриття «зеленої лабораторії» за участі школярів Яремчанщини. Упевнені, що навчаючи молодь, збережемо природу рідних Карпат!

У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!У Карпатському національному природному парку скоро запрацює «зелена лабораторія»!