LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_1.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg
images/panorama/pan1_5.jpg

Всесвітній День водно-болотних угідь, який ми відзначаємо 2 лютого, став стартом для сталого вирішення проблем твердих побутових відходів на Яремчанщині.

Вже багато років екологічна організація «МАМА-86-Яремче» та Карпатський НПП розвивають партнерство з усіма зацікавленими сторонами, зокрема забезпечення доступу до безпечної води та санітарії, вирішення проблем твердих побутових відходів.

В рамках громадського обговорення проекту Плану управління річковим басейном Пруту в травні 2015 року представники місцевих громад активно піднімали питання боротьби з стихійними звалищами побутового сміття – як однієї з істотних проблем, що впливають на стан річок та водних екосистем у верхів’ях Пруту.

Ці обговорення Плану та програми заходів щодо покращання стану водних ресурсів басейну Пруту стали поштовхом для нового етапу розвитку співпраці «МАМА-86-Яремче» з місцевим приватним підприємцем та Яремчанською міською радою щодо вирішення проблем побутового сміття.

Вже у січні 2016 року було придбано гідравлічний прес для вторсировини за фінансової підтримки Глобального Водного Партнерства (ГВП) Центральної та Східної Європи – ГВП Україна та ВЕГО «МАМА-86», додаткові комплектуючі до пресу були придбані приватним підприємцем Володимиром Галюком. Яремчанська міська рада зобов’язалася в поточному році придбати контейнери для роздільного збору відходів в рамках місцевої екологічної програми.

     Особливо це має зацікавити представників туристично-оздоровчої галузі, закладів харчування та небайдужих громадян.

     В даний час пункт прийому вторсировини знаходиться у металевому ангарі по вул. Івасюка в м. Яремче.

     Прогнозовані ціни прийому вторсировини на 2016 р. такі:

-          Макулатура – 1-1,5 грн. за 1 кг;

-          Поліетилен – 3-4 грн. за 1 кг;

-          Пет-пляшка – 1,5-2 грн. за 1 кг;

-          Скляна пляшка  – 0,07-0,50 грн. за штуку; 

-          Склобій – 0,20-0,4 грн за  1 кг;

-          Бляшана банка (алюміній) –  3-4 грн. за 1 кг.

За детальнішою інформацією Ви можете звернутися до Володимира Галюка за тел. 0986302220 або скористатися електронною адресою:   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Не будьмо байдужими до природи Карпатського НПП!!!

Станьте прикладом для інших!

 

Марта Корчемлюк, завідувач лабораторії аналітичного контролю і моніторингу Карпатського національного природного парку, голова ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче»

Співпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміття