LOGOGlobal top100 badge

images/panorama/pan1_5.jpg
images/panorama/pan1_6.jpg
images/panorama/pan1_3.jpg
images/panorama/pan1_2.jpg
images/panorama/pan1_4.jpg

Всесвітній День водно-болотних угідь, який ми відзначаємо 2 лютого, став стартом для сталого вирішення проблем твердих побутових відходів на Яремчанщині.

Вже багато років екологічна організація «МАМА-86-Яремче» та Карпатський НПП розвивають партнерство з усіма зацікавленими сторонами, зокрема забезпечення доступу до безпечної води та санітарії, вирішення проблем твердих побутових відходів.

В рамках громадського обговорення проекту Плану управління річковим басейном Пруту в травні 2015 року представники місцевих громад активно піднімали питання боротьби з стихійними звалищами побутового сміття – як однієї з істотних проблем, що впливають на стан річок та водних екосистем у верхів’ях Пруту.

Ці обговорення Плану та програми заходів щодо покращання стану водних ресурсів басейну Пруту стали поштовхом для нового етапу розвитку співпраці «МАМА-86-Яремче» з місцевим приватним підприємцем та Яремчанською міською радою щодо вирішення проблем побутового сміття.

Вже у січні 2016 року було придбано гідравлічний прес для вторсировини за фінансової підтримки Глобального Водного Партнерства (ГВП) Центральної та Східної Європи – ГВП Україна та ВЕГО «МАМА-86», додаткові комплектуючі до пресу були придбані приватним підприємцем Володимиром Галюком. Яремчанська міська рада зобов’язалася в поточному році придбати контейнери для роздільного збору відходів в рамках місцевої екологічної програми.

     Особливо це має зацікавити представників туристично-оздоровчої галузі, закладів харчування та небайдужих громадян.

     В даний час пункт прийому вторсировини знаходиться у металевому ангарі по вул. Івасюка в м. Яремче.

     Прогнозовані ціни прийому вторсировини на 2016 р. такі:

-          Макулатура – 1-1,5 грн. за 1 кг;

-          Поліетилен – 3-4 грн. за 1 кг;

-          Пет-пляшка – 1,5-2 грн. за 1 кг;

-          Скляна пляшка  – 0,07-0,50 грн. за штуку; 

-          Склобій – 0,20-0,4 грн за  1 кг;

-          Бляшана банка (алюміній) –  3-4 грн. за 1 кг.

За детальнішою інформацією Ви можете звернутися до Володимира Галюка за тел. 0986302220 або скористатися електронною адресою:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Не будьмо байдужими до природи Карпатського НПП!!!

Станьте прикладом для інших!

 

Марта Корчемлюк, завідувач лабораторії аналітичного контролю і моніторингу Карпатського національного природного парку, голова ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче»

Співпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміттяСпівпраця в верхів’ях Пруту з роздільного збору побутового сміття